Uresniči svoje sanje

Igrivo. Lahkotno. Zavestno.

Črna mačka mi je prečkala pot ...

26 Maj 2016
... na kaj vedno pomislite, ko vam črna mačka prečka pot? Ja! In morda celo pljunete preko rame, a ne? :)
 
Ampak resnično, dejstvo je le to, da je šla črna mačka preko poti. Vi ste jo videli. Vse ostalo, kar pripisujemo tem dogodkom, je odvisno od nas samih. Če verjamemo, da potem, ko nam črna mačka prečka cesto, sledi sedem let nesreče, začnemo to ustvarjati. 
 
Vendar vaše prihodnosti ne ustvarja črna mačka, ampak vi - s svojimi pogledi, tem kar govorite in tem kar ste. 
 
Ta mit o črni mački je samo eden izmed primerov, kako vzamemo  vraže, običaje za svoje in iz nečesa, kar si nismo niti sami izmislili, lahko začnemo ustvarjati svojo resničnost, če temu pripisujemo veliko pomena ali vlagamo v misli o "nesreči" veliko energije. 
 
Vendar ste tu na delu vi, ne črna mačka.
 
Prav tako je s tistim "Ne odlagaj torbice na tla, ker ti bo ves denar šel." ali pa "Če boš sedela na vogalu mize, se ne boš nikoli poročila."
 
Prav tako pripisujemo neke pomene vsakdanjim dogodkom, pa čeprav to nima nobene zveze s tem, kar se je resnično dogodilo.
 
Na primer, da moški nekaj časa strmi v vas (ali pa obratno, če ste moški, da v vas strmi ženska). Takoj začnemo sklepati o tem, da smo mu gotovo všeč, da bi nekaj rad od nas, da je psihopat ali kaj podobnega.
 
Seveda, v zavedanju tega, kdo je pred nami, moramo vedno biti. Vendar so to običajno neke na nepravi podlagi temelječe domneve. Dejstvo je, da vas gleda. Lahko se dogaja nekaj popolnoma drugega. Morda se je zamislil, ob tem pa mu je pogled obstal na vas. Mogoče se vam je na glavo ponečedil golob, pa tega ne veste, mogoče imate na glavi gromozanskega pajka in čaka na primeren trenutek, da vam to pove ... lahko je tisoč različnih stvari in nobena izmed njih nima prave veze s tistim, kar ste sklenili vi.
 
Dokler vam moški ne bo povedal, zakaj strmi v vas, ne boste resnično vedeli. Zato ne sklepajte, ne zaključujte, ne sodite prehitro.
 
Ali pa če vas ne najamejo za določeno delo (in vam ne podajo obrazložitve za to), to ne pomeni, da vaše delo ni dobro, to ne pomeni, da ste slabi. Dejstvo je le, da vas niso najeli. S tem, ko greste v raznorazne zaključke in odločitve, zakaj vas niso najeli (ki ponavadi niso preveč rožnati), si s tem prav nič ne pomagate pri svojem nadaljnjem ustvarjanju. Kdo ve - morda je naenkrat prišlo do spremembe planov, morda je bil proračun za to delo ukinjen ... razlogov, ki nimajo nobene povezave z vami, je lahko na tisoče.
 
Kaj če bi, ko vam pot prečka črna mačka, pomislili: "O, sto let SREČE in OBILJA!"?
 
Ali pa ko odložite svojo torbico na tla: "Upam, da pade notri kakšen debel bankovec."
 
Ali pa, ko ne dobite dela: "Saj sem tako predober/-a za vas!"
 
Ali pa ko vas kdo zavrne in ne želi z vami na zmenek: "Še prosil/-a me boš." :)
 
Ali pa ko vas stranka ne pokliče nazaj: "Zagotovo se ji je začelo v življenju toliko dogajati, da nima časa."
 
Kaj če bi vse te stvari interpretirali na način, ki vas bo podprl?
 
Ali pa preprosto, da temu ne pripišemo nobenega pomena, glede tega ne gremo v noben zaključek o sebi, o svojem življenju, o svoji prihodnosti?
 
Ko smo le v dopuščanju golih dejstev ... življenje postane toliko lahkotnejše, toliko enostavnejše, vsa drama in travma, iz katere smo živeli prej, ko smo tem dogodkom pripisovali pomene, ki niso imeli nobene resnične zveze s tistim, kar se je resnično dogajalo, izgine ...
 
Poskusite. Ne stane nič. Le zavestnost. Prisotnost v trenutku. Prisotnost s tem, kar razmišljamo, govorimo. Pozornost na zgodbe, ki jih pripovedujemo.
 
To je tisto, kar ustvarja vaše življenje.
 
****************************************************

Barbara Mali z uporabo novih pristopov opolnomoča  in svetuje ljudem pri zavestnem ustvarjanju življenja na novih, kvalitetnejših nivojih in vstopanju v resnični potencial, ki ga imajo. Je avtorica e-knjig Zakon privlačnosti za vsak dan (naložite brezplačno) in  Kdaj boste začeli ljubiti SEBE? Je zdaj pravi čas? in certificirana facilitatorka Access Consciousnessa.

 

 
 

Objavi nov komentar

eNovice & članki

Knjiga

S prijavo na e-novice/članke prejmete vaš izvod e-knjige

"Zakon privlačnosti za
vsak dan:
Koraki do uspešnega zavestnega ustvarjanja"

Koledar dogodkov

P T S Č P S N
 
 
1
 
2
 
3
 
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31