Uresniči svoje sanje

Igrivo. Lahkotno. Zavestno.

Čustvene orglice - čudovito darilo narave

30 Okt 2012

Skozi življenje se z vsemi pogojevanji, ki se začnejo že zgodaj v otroštvu, v smislu: to čustvo je dobro, to čustvo je slabo: "Zakaj pa se ti sedaj jeziš?"," Zakaj pa jočeš?", "Ne smeš se tako na glas smejati, se ne spodobi!", v želji, da bi ugajali, počasi odklopimo od tega, kar v resnici čutimo. Naenkrat se počutimo prazne in se vedno znova ženemo za nečim, za kar menimo, da bo nekako napolnilo to praznino: nazivi, diplome, denar, status, menjanje partnerjev, skakanje čez plot, adrenalinski športi, alkohol, droge... V resnici nič od tega za dolgo ne zapolni praznine. 

Iz otopelosti in nepovezanosti s samimi sabo se "zbudimo" tako, da se ponovno povežemo s svojimi čustvi. Tako začne tudi "praznina" v nas izginjati.
 
Kako se ponovno povežemo s svojimi čustvi? 
 
V vsakem trenutku, v interakcijah z ljudmi, različnimi dogodki ali stvarmi se pričnimo spraševati in opazovati, kaj dejansko čutimo.
 
Za natančnejšo definicijo tega, kar čutimo, nam je lahko v pomoč spodnja 
čustvena lestvica (po Abraham Hicks):
 
 
Radost/ Védenje/ Moč/ Svoboda/Ljubezen/ Cenjenje/Mir/Hvaležnost
Strast
Navdušenje/ Vnema/ Sreča
Pozitivno pričakovanje/ Vera
Optimizem
Upanje
Zadovoljstvo
Dolgočasje
Pesimizem
Prizadetost/ Razdraženost/Nepotrpežljivost
Prevzetost
Razočaranje
Dvom
Skrb
Obsojanje
Zamera
Jeza
Maščevalnost
Sovraštvo/Bes
Ljubosumje
Dvom/Negotovost/Krivda/Občutek, da nismo vredni
Strah/Kritika/Depresija/Obup/Nemoč
 
Možno in čisto verjetno ne občutimo le enega čustva, ampak celo simfonijo le-teh. Do različnih stvari lahko gojimo popolnoma drugačna čustva. Do svojega otroka lahko čutimo čisto ljubezen, po drugi strani pa čutimo do denarja odpor, skrb, do svojega šefa kritiko ipd.
 
Naša čustva nam kažejo, kje se miselno in vibracijsko nahajamo.
 
Skrb in strah na primer kažeta, da ne verjamemo, da se bodo naše želje uresničile, da ne zaupamo v proces življenja. Kažeta nam, da se miselno osredotočamo na to, česar ne želimo. Ko opazimo, kaj čutimo, se lahko z mislijo, ob kateri se počutimo nekoliko bolje, povzpnemo stopničko za stopničko do čustva, ki se nahaja nekoliko višje na lestvici. Tako se tudi frekvenca, na kateri vibriramo, postopoma viša. 
 
Najvišje na čustveni lestvici se nahajajo radost, védenje, moč, ljubezen, cenjenje, mir, 
hvaležnost. Ko občutimo ta čustva, je naša energetska vibracija najvišja. Zato so prizadevanja 
vseh nas, ki želimo uporabiti zakon privlačnosti v svoj prid, usmerjena v to, da občutimo čimveč čustev z vrha čustvene lestvice. 
 
Kako se povezati s čustvi najvišje na lestvici?
 
1. Spomnimo se osebe (lahko je tudi žival, stvar, koncept, karkoli), do katere gojimo ljubezen - na primer - naš otrok. Začutimo, kakšni občutki nas prevzemajo, ko pomislimo nanj. Poskusimo biti v tem občutku čim več časa. Na ta način bomo k sebi pritegnili še več podobnih čustev, ki bodo povzročila, da bomo občutili ljubezen tudi v drugih situacijah, ki ne bodo povezana le z našim otrokom.
 
2. Čustvi, ki sta po vibraciji blizu ljubezni, sta tudi hvaležnost in cenjenje. V  primeru, da v 
sebi  ne moremo vzbuditi ravno čustev ljubezni, pričnimo opazovati, za kaj smo v našem življenju že hvaležni in kaj že cenimo. Večkrat, kot bomo opazili te stvari in bili dejansko zanje tudi hvaležni, višja bo naša vibracija. Zakaj ne bi to postala naša vsakodnevna navada? K nam bodo po zakonu privlačnosti pričele prihajati osebe, stvari in dogodki, ki vibrirajo na enakih frekvencah....
 
3. Delajte več stvari, ki vas veselijo in ob katerih se počutite dobro. Preprosto. :)
 

************

Barbara Mali je trenerka zavestnega ustvarjanja in avtorica e-knjige Zakon privlačnosti za vsak dan: Koraki do uspešnega zavestnega ustvarjanja (naložite jo brezplačno, s klikom na link)

 
 

Objavi nov komentar

eNovice & članki

Knjiga

S prijavo na e-novice/članke prejmete vaš izvod e-knjige

"Zakon privlačnosti za
vsak dan:
Koraki do uspešnega zavestnega ustvarjanja"

Koledar dogodkov

P T S Č P S N
 
 
1
 
2
 
3
 
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31