Uresniči svoje sanje

Igrivo. Lahkotno. Zavestno.

Imate tudi vi slabo vest, kadar ne delate nič?

25 Nov 2014
Danes bi rada spregovorila o tem, kako precenjena je akcija v našem svetu. Večkrat boste slišali, "akcija, akcija, če ne boš nič naredil/a, ne boš nič dobil/a".
 
Ali pa so vam že kot otroku vcepili, da nič delati pač ni nekaj, kar bi bilo sprejemljivo. Da če nič ne delate, ste leni. In zato imate vsakič, ko hektično ne opravljate enega opravka za drugim in ne delate kljukic na svojem seznamu opravil, slabo vest. Še sami ne veste zakaj, ampak imate jo. 
 
Točno zaradi tega, kar sem napisala zgoraj, zaradi prepričanj, ki smo jih podedovali v ranem otroštvu, sami sebe in svoje telo spravljamo v neverjeten stres. Veliko ljudi sploh ne ve, kaj je to notranji mir, ker si neprestano govorijo "moram to, moram to.. joj, pa to še moram".
 
Po drugi strani pa sem prepričana, da ima marsikdo izmed vas izkušnjo, da ko ste se ustavili, rekli, da si morate vzeti nekaj časa zase, preden se boste ponovno lahko posvečali potrebam drugim, ko ste rekli, da imate enostavno vsega dovolj, da greste spat ali pa ko ste naredili črto čez celo zadevo in rekli "briga me, naj bo, kar bo" in ste spet našli tisto mirno mesto v sebi, so se stvari kot po čudežu uredile, celo same od sebe. Da je prišlo do uresničitve tiste stvari, ki ste jo prej na vsak način z raznoraznimi dejanji želeli izsiliti, brez vaše intervencije.
 
Zakaj je tako?
 
Ko počivamo, torej, ko ne delamo nič (pa čeprav je po mojem tudi počivanje dejanje) oz. ko opustimo navezanost na to, kako se mora določena stvar iziti,  se naša vibracija ponovno zviša in se uskladi s tisto naravno, visoko, vibracijo našega bitja. Zato v našo realnost lahko ponovno pride tisto, kar ustreza naši (višji) vibraciji.
 
Če dobro pomislite, si večino stvari v življenju želimo ravno zaradi tega, da bi se lahko končno umirili, sprostili, bili pomirjeni...
 
Zakon privlačnosti pravi, da moramo to najprej BITI, šele potem pridejo vse tiste stvari, za katere sedaj menimo, da bomo pomirjeni, sproščeni, mirni, ko jih bomo dobili...
 
Zato moramo najprej tukaj in zdaj najti pot, da se sprostimo, umirimo, spočijemo.
 
In počivanje ali delanje ničesar je ena izmed teh poti.
 
Poskusite. Začnite s parimi minutami na dan. S parimi minutami počitka. Tistega pravega počitka. Pravi počitek pomeni: brez pogovarjanja s komerkoli, brez telefona, televizije, radija, interneta, knjige, glasbe, česarkoli... To je pravi počitek! Ko se lahko vaši možgani in celotno telo končno odpočijejo od preobilja dražljajev, ki jih bombandirajo iz minute v minuto. 
 
Že par minut na dan lahko naredi občutno razliko v vašem počutju. 
 
Čez čas bo teh par minut preraslo v več, ker boste videli, da vam koristi.
 
Teh par minut služi temu, da se notranje naravnate in uskladite s tistim, kar želite. 
 
Če vas bo prevzela slaba vest, ker počivate, se spomnite, da ste to nekje prevzeli, da to ni vaša resnica. To je bila resnica nekoga drugega, ki ste jo kasneje za svojo prevzeli tudi vi. Če berete te vrstice, je vaša resnica drugačna. Ker veste, da obstaja nekaj več, da je mogoče nekaj drugačnega, da vse izhaja iz nas samih. Da lahko opustite stara prepričanja in zavzamete stališča, ki vam bolje koristijo. 
 
Svojo resničnost  ustvarjamo s pogledi, stališči in razmišljanji, ki jih imamo.
 
Če je vaše prepričanje, da morate biti zato, da bi dosegli svoje sanje, neprestano v akciji in pod stresom, je to vaša resnica. Sledite ji, če vam služi.
 
Moja osebna izkušnja je, da je mogoče nekaj popolnoma drugačnega. Da si lahko zelo aktiven, pa vendar ne utrujen. Zelo aktiven, pa vendar ne pod stresom. Da si lahko miren v notranjosti, čeprav se dogaja okoli tebe vse mogoče. 
 
In to prinese prav to, da se imamo toliko radi, da si vzamemo čas za počitek. Čas zase. Samo zase. Če v tem času ne počivamo, pa naredimo nekaj, kar nas pomiri, kar nas veseli, nekaj kar radi delamo... vendar naredimo to zase...
 
Iz takšnega stanja bodo tudi vse vaše nadaljnja dejanja in akcije bolj usklajene s tem, kar resnično želimo, postali boste bolj povezani s sabo, bolj si boste znali prisluhniti in slediti tistemu, kar vas resnično navdihuje.
 
Slabo vest pa pošljite tja, od koder je prišla. :)
 
*************
Barbara Mali zavestne ustvarjalce opolnomoča za učinkovitejšo izrabo principov tako imenovanega Zakona privlačnosti pri kreiranju življenje na novih nivojih.  Je avtorica e-knjig Zakon privlačnosti za vsak dan (naložite brezplačno s klikom na povezavo) in  Kdaj boste začeli ljubiti SEBE? Je zdaj pravi čas?, trenerka zavestnega ustvarjanja ter Access Consciousness Bars® facilitatorka.
 
 

Objavi nov komentar

eNovice & članki

Knjiga

S prijavo na e-novice/članke prejmete vaš izvod e-knjige

"Zakon privlačnosti za
vsak dan:
Koraki do uspešnega zavestnega ustvarjanja"

Koledar dogodkov

P T S Č P S N
 
 
1
 
2
 
3
 
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31