Uresniči svoje sanje

Igrivo. Lahkotno. Zavestno.

Kako se znebim negativcev?

27 Maj 2012

Pred kratkim sem med komentarji na tej strani dobila zanimivo vprašanje:

» Kaj pa v primeru, ko se zjutraj zbudiš naspan, poln energije in greš z veseljem v nov dan. Prideš delat in vsa ta energija izpuhti proti moji volji ? Kljub temu, da se trudiš in se odločiš, da boš vesel, te dotolčejo določeni negativci … in to mi »poje« vso pozitivo, padem v negativo. Kaj naredit? Ne morem pa blefirat…«

 Super vprašanje, na katerega ni le enega odgovora…

V vsakem izmed nas so pozitivne in t.i. negativne strani. Pravzaprav niti ne vem, če bi jih imenovala negativne, saj so del nas in nas sestavljajo kot popolno celoto. Ne poznam niti enega človeka, ki bi bil v celoti pozitiven, pa jih poznam kar veliko…Svetloba ne bi mogla obstajati brez teme in obratno. Vse je tako, kot mora biti in v popolnem redu.

Odločiti se moramo, kaj pravzaprav želimo. Je to, delati v pozitivnem, spodbudnem vzdušju? To, na kar se osredotočamo, raste. Osredotočajte se na to, kar je v celotni situaciji pozitivno. Zagotovo imajo tudi ti »negativci » svoje svetle plati. Morda so ljubeči partnerji, starši, ljudje, ki se v prostem času ukvarjajo s prostovoljstvom? Začnite se osredotočati na pozitivne lastnosti te osebe. Najdite nekaj pozitivnega na njem ali njej. Morda čudovite modre oči? Ko se začnemo osredotočati na to, kaj je v tej osebi čudovitega in pozitivnega, se začnejo dogajati dobesedno čudeži. Ko se spremenimo mi sami in začnemo oddajati drugačno vibracijo, tudi naša okolica začne odražati to. Bodite sprememba, ki jo želite videti v svetu.

Prenehajte se upirati negativnosti. To, čemur se upiramo, ostaja. Ker se s tem osredotočamo na nekaj, česar ne želimo.

Poiščite misel, ob kateri se počutite dobro. Pa četudi je to negativna misel. Ja! Včasih nam misel na maščevanje v tistem trenutku prinese tisto prepotrebno olajšanje, ki ga potrebujemo. Ali pa preprosto, da pošljemo vse nekam….In se že počutimo nekoliko bolje. Saj cilj je v končni fazi, da se počutimo bolje, ne?

Naša okolica je odraz nas samih in nam kaže določene vidike nas samih, ki jih še nismo ozavestiili, jih morda ne sprejemamo ali celo zanikamo. Predlagam, da začnete sprejemati tudi dele sebe, za katere menite, da so slabi, negativni ali kaj podobnega. Ljubezen do sebe in sprejemanje samega sebe v celoti, dela čudeže tudi v naši okolici. Ko sprejmemo tudi t.i. »negativne« dele sebe, začnemo tudi ljudi v naši okolici sprejemati takšne kot so in še bolj zanimivo, tiste prej »moteče« stvari, nas kar naenkrat prenehajo motiti. Vse izhaja iz nas samih. Vprašanje je, koliko odgovornosti smo dejansko za to pripravljeni prevzeti.

Ali resnično zjutraj načrtujete, da bo dan fantastičen in pozitiven?

Kot pravijo Abraham:

To, o čem razmišljate, je dobesedno, kot da bi načrtovali prihodnji dogodek. Ko skrbite, načrtujete. Ko cenite, načrtujete…. Kaj v tem trenutku načrtujete?

Vedno imate na izbiro, kako se boste na določeno osebo odzvali. Vi ste gospodar svojih čustev in odzivov, ne oseba, ki vam gre na živce. Oseba govori svojo zgodbo, v katero lahko »padete« ali pa ne. Izbira je vaša. Če se odločite, da boste cel dan dobre volje, tako tudi bo. Iz vašega vprašanje je razvidno, da moč nad vašim razpoloženjem dajete drugim (t.i. negativcem).

Ena izmed radikalnih sprememb v tem primeru je lahko, da zamenjamo delovno okolje. Prenehajte tolerirati sedanje razmere in poiščite drugačno delovno okolje, ki bo pozitivno in spodbudno. Če vas ta misel straši, razmislite o ostalih, tu navedenih, možnostih.

Zahvalite se negativcem, da vam kažejo takšen kontrast. Če ne bi doživeli tega kontrasta, ne bi nikoli imeli prilike za razvoj in tudi tega, kar si dejansko želimo, ne bi mogli definirati. Zahvalite se jim, potem pa se nehajte ukvarjati s tem (in se ravnajte po napotkih pod ostalimi točkami).

Prepričana sem, da imate tudi vi kakšen recept za »preganjanje« negativcev . Nam jih zaupate?

************

Barbara Mali je trenerka zavestnega ustvarjanja in avtorica e-knjige Zakon privlačnosti za vsak dan: Koraki do uspešnega zavestnega ustvarjanja 

Objavi nov komentar

eNovice & članki

Knjiga

S prijavo na e-novice/članke prejmete vaš izvod e-knjige

"Zakon privlačnosti za
vsak dan:
Koraki do uspešnega zavestnega ustvarjanja"

Koledar dogodkov

P T S Č P S N
 
 
1
 
2
 
3
 
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31