Uresniči svoje sanje

Igrivo. Lahkotno. Zavestno.

Računovodstvo v vorteksu*

3 Mar 2014
Ta-da! Pa sem se pregrizla čez račune, tabele, potne naloge in vse ostale stvari, ki spadajo k pripravi papirjev, na podlagi katerih mi bodo na računovodskem servisu ugotovili, koliko denarja moram poslati v državno blagajno.
 
Če ste podjetnik, poznate radosti tega obdobja :), vsi ostali pa ste verjetno že slišali, da morajo podjetja do konca marca oddati bilance za preteklo poslovno leto. Na podlagi tega se izračuna akontacija dohodnine, davek na dobiček itd...
 
Sama sem se, ko sem začela s samostojnim podjetništvom za polni čas, odločila, da si bom za začetek vodila račune sama. Šele zdaj sem ugotovila, kako mi to ne diši!!!
 
Ja, lahko bi knjiženje prepustila računovodskemu servisu... ampak, ker sem investirala v tečaj enostavnega knjigovodenja, sem trmasto sklenila, da bom letos to (še) naredila sama.
 
Ker vem, da še tako "smrdečo" situacijo lahko obrnemo na bolje, sem se vprašala: "Kako lahko to naredim zabavno?", "Kako je lahko ta celoten proces zame zabaven?"
 
 
Dobila sem idejo, da organiziram nekajdnevno zabavo pri meni doma. Nanjo sem povabila Garyja Douglasa, Bruna Marsa, Rihhano, Katy Perry, švedsko house mafijo :), Eminema in gospoda Rumenega Muškata. Pa smo začeli...
 
Gary Douglas je govoril o zavedanju, kako uporabiti kvantne delce in naključni kaos za to, da dobimo, kar želimo, Bruno Mars mi je šepetal, da sem čudovita prav takšna kot sem in da sem pravi zaklad, Katy Perry o ognjemetu, ki tli v nas in ki ga moramo spustiti v vseh barvah iz sebe in z njim osvetliti svet ...Rihhana in Eminem sta se nekako znašla med švedsko house mafijo in mislim, da so se v tem miksu prav dobro ujeli. Res si nisem mislila, da je tale švedska mafija tako super. Gospod Muškat je poskrbel, da smo občasno nazdravili številkam v tabeli s kakšnim kozarčkom in da je bilo vzdušju pridanega še nekoliko slovenskega :)
 
Medtem, ko so me zabavali, sem noro tipkala, vnašala številke, označevala zaporedne številke listin, copy - pastala... skratka... prestavo sem dala na turbo. Dozdeva se mi, da so vmes uletavali tudi še drugi ljudje (od številk se mi je že malo meglilo), včasih so me celo spravili plesat, da sem se malo sprostila...
 
Skupaj nam je uspelo! Papirji so sedaj v najlepšem redu in pripravljeni, da jih odnesem na servis, kjer mi bodo naredili bilanco in ostalo potrebno za oddajo na davčni urad. Ta - da - da!
 
Sedaj naj pridam še malo skriptinga
 
"Novice in bilanca, ki so mi jih poslali iz računovodskega servisa, so bili nad vsemi pričakovanji! Veselo presenečena, zadovoljna, pomirjena. Vedela sem, da so mojstri, ampak da so takšni, pa ne! Za delo, ki so ga opravili, so izstavili več kot ugoden račun! Wiiiiii, kako sem vesela in polna energije za nadaljnje delo, nove kreacije, priprave materialov za nove delavnice, nove produkte... juhuhu!"
 
Se tudi vi kdaj soočate s čim, kar vas ne veseli ali pa se vam zdi celo dolgočasno? Vprašajte, kako lahko to stvar naredite zabavno. Še preden se boste dobro zavedli, boste dobili zavedanje in informacije, kako lahko to stvar ali opravilo zase naredite zabavno... ko boste prvi stvari dodali stvari, ki vas zabavajo, vas spravijo v dobro voljo, se bo energija celotne situacije obrnila in bo bližje vašemu vorteksu*... prostoru, v katerem se počutite dobro, ste v toku in vse stvari tečejo tako kot morajo...
 
************

Objavi nov komentar

eNovice & članki

Knjiga

S prijavo na e-novice/članke prejmete vaš izvod e-knjige

"Zakon privlačnosti za
vsak dan:
Koraki do uspešnega zavestnega ustvarjanja"

Koledar dogodkov

P T S Č P S N
 
 
1
 
2
 
3
 
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31