Uresniči svoje sanje

Igrivo. Lahkotno. Zavestno.

Se preveč osredotočate na to, kar je?

22 Maj 2013

Večkrat prejmem pismo kakšne obupane bralke, ki gre nekako takole (tole sem prejela preko Facebook strani): 

 
Rada prebiram tu zapisane misli, resnice... dajejo mi upanje in moč, da se prebijam dalje. Iz dneva v dan. Iz meseca v mesec. Iz leta v leto. Čeprav ob koncu vsakega nadaljnjega leta moja bilanca psihičnega (in fizičnega) stanja izgleda slabše.
 
Pravijo, da sem bistra, celo precej nadpovprečno. Menda je tudi moja čustvena inteligenca na visokem nivoju. 
 
Pa vendar, če se še tako trudim in si v glavo vbijam pozitivne misli, se mi življenje zapleta v nekakšen klopčič in postaja iz dneva v dan bolj takšno, kakršnega si nikoli nisem želela. Skoraj vsak dan nova slaba novica, nov slab dan, še nižja samopodoba, še večje finančne težave, raztresenost, slab uspeh v službi (v kateri sem na preizkušnji in ki mi je, glede na mojo smer izobrazbe, povsem tuja, ampak sem se je lotila, ker druge nimam), slabi odnosi...
Pravijo, naj se zatečem h kateremu od terapevtov, ki zdravijo na različne načine. A kaj, ko to stane veliko denarja. Poskusila sem že in za nekaj časa je celo pomagalo, a v tem trenutku si kaj takega nikakor ne morem privoščiti, ker družina rabi vsak cent za kruh.
 
Kar hočem vprašati je, ali je možno tako na splošno povedati, kaj jaz in meni podobni ljudje delamo narobe, da nismo sposobni uresničiti niti delčka svojih želja, ambicij, da o sanjah sploh ne govorim?"
 
Vsem, ki mi pošiljajo vprašanja, ne morem več individualno odgovarjat, zato bom v tem članku napisala, kaj, kot človek, ki želi svoje življenje zavestno ustvarjati, lahko naredimo v takšni situaciji.
 
1. Najprej si dovolite občutiti vsa čustva, ki vas prevevajo. Zakon privlačnosti ni razmišljanje pozitivnih misli. Po zakonu privlačnosti k sebi privlačimo tisto, kar vibriramo, tisto kar oddajamo. Če si nismo najprej dovolili izraziti tega, kar resnično čutimo, ta potlačena čustva nekje globoko v nas še vedno vplivajo na našo vibracijo. Posledično se nam dogajajo primerne stvari. Vsa čustva so enako dobra in nam kažejo, kje se miselno nahajamo. O tem in zakaj pride do t.i. spiral navzdol, pišem v knjigi, ki si jo lahko brezplačno naložite na spletni strani www.uresnicisvojesanje.si. (Če je ob prijavi niste prejeli, pišite na barbara@uresnicisvojesanje.si in vam jo bom poslala.) Začnite se povezovati s svojimi čustvi in se opazovati, kaj dejansko čutite v vsaki situaciji.
 
2. Sprejmite kar je, enostavno, pomirite se s tem. Dokler se boste upirali in borili proti sedanjemu stanju, ne boste mogli ustvariti ničesar drugega... le še več enakega. Ko se pomirimo s situacijo v kateri smo - včasih se priženemo tako daleč, da smo enostavno preveč utrujeni, da bi se še naprej sekirali in potem končno nehamo - potem smo na pravem mestu, da se ODLOČIMO, da bomo od življenja zahtevali nekaj drugega, boljšega.
 
3. Prenehajte se osredotočati na to, kar je v vašem življenju t.i. slabega. Žal smo bili tako programirani, da v življenju vidimo le tisto, kar je slabo, tistega, kar je dobro, pa ne. Poglejte, kaj je v vašem življenju dobrega in prav. Vsak dan napišite seznam desetih stvari, za katere ste v življenju hvaležni. Mogoče bo na začetku malo težko,  a ko boste vztrajali nekaj časa, boste začeli v vašem življenju videti več stvari, ki so dobre in prav. Ko se boste začeli osredotočati nanje, se bo začela vaša vibracija višati in posledično boste v življenje začeli privlačiti "boljše" stvari. Že samo s to prakso si lahko popolnoma spremenite življenjeKakor dolgo bo vaš fokus na "slabem", se bo "slabo" še naprej dogajalo...
 
 
4. Napišite - dejansko napišite na list papirja - kako želite, da je videti vaše življenje. Napišite novo zgodbo! (iz vašega zgornjega pisma vidim, da ponavljate zgodbo, kako je vse vsak dan slabše) Napišite vse podrobnosti, kje živite, s kom živite, kakšna je vaša finančna situacija, kaj delate... pojdite v podrobnosti.. spustite svojo domišljijo z vajeti. Ko so te stvari zapisane, je to že ene vrste manifestacija. Si lahko zamislite, da živite takšno življenje?
 
5. Če se ob mislih na takšno življenje počutite slabo, potem vam še vedno vladajo omejujoča prepričanja v smislu "tega si ne zaslužim, tega nisem vreden, to ni mogoče ipd.". Začnite se imeti radi - zaslužite si vse, kar si lahko zamislite in še več. Kdo vam je sploh te stvari rekel? Je to prepričanje sploh vaše? Kar 98% vseh misli, prepričanj, čustev in občutkov ni naših, ampak jih pobiramo iz okolice.. zanimivo, kajne? 
 
6. Vedno, ko se zgodi kaj "dobrega" in kaj "slabega" se vprašajte "Kako je lahko (še) boljše kot to?". S tem preprostim vprašanjem iz Access Consciousness™ si lahko popolnoma spremenite življenje... samo uporabljajte ga. PROSIM. Ko sprašujemo dobra vprašanja, začnemo prejemati dobre odgovore. Ko sprašujete "Kako je lahko še slabše kot to?", boste tudi na to dobili odgovor. Vaša izbira je, kakšna vprašanja boste postavljali življenju. Vesolje komaj čaka, da vam dostavi odgovor....
 
7. Ja in kaj vsi ti inteligentni ljudje (večinoma) še delajo, da jim stvari ne uspevajo, kot bi želeli? Nimajo se radi, niso povezani sami s sabo, ne vedo, kdo dejansko so, ne vedo, kaj so njihove srčne želje ali pa jim ne sledijo, četudi vedo. Menijo, da morajo na takšen ali drugačen način ustrezati družbenim merilom... ki delujejo le za družbo, ne pa tudi za posameznika. Zakaj vem? Ker sem bila tudi sama tam...zato sem tudi napisala e-knjigo:"Kdaj boste začeli ljubiti SEBE? Je zdaj pravi čas?", da gredo te stvari med ljudi, da vidijo, kako naj se imajo radi, kako naj se sprejemajo takšni kot so, z vsem, kar imajo in z vsem, česar nimajo, kako naj bodo prijazni do sebe.
 
Ljubezen do sebe je OSNOVA in KLJUČ vsakega zavestnega ustvarjanja. Dokler se boste gnali za stvarmi, ki sploh niso vaše želje, ampak boste skušali ustreči družbenim normativom... ne bo šlo. Ko boste začeli poslušati svoje srce... bo šlo... Zakaj? Ker vam ne bo težko narediti karkoli za to, da vašo srčno željo uresničite.
 
Zato, ker bo tam, vedno, ko vam ne bo šlo najbolje ali boste padli, nekdo, ki vam bo vedno stal ob strani in potrepljal po rami. VI SAMI. heart
 

Objavi nov komentar

eNovice & članki

Knjiga

S prijavo na e-novice/članke prejmete vaš izvod e-knjige

"Zakon privlačnosti za
vsak dan:
Koraki do uspešnega zavestnega ustvarjanja"

Koledar dogodkov

P T S Č P S N
 
 
1
 
2
 
3
 
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31