Uresniči svoje sanje

Igrivo. Lahkotno. Zavestno.

Stvar, ki je zagotovo ne delate, pa bi jo morali

8 Apr 2015

Verjetno se je tudi vam že kdaj zgodilo - bili ste polni pričakovanj, načrtov, kako bo, projekcij, kako se bosta imela lepo skupaj, da bosta kar padla skupaj, ko se bosta ponovno videla in potem bodo samo še rožice cvetele do konca dni. In potem, ko je nastopil tisti trenutek, tisti trenutek, ko bi se to moralo zgoditi, se ni zgodilo nič. Nič, nada, niente, niti p od pričakovanj in niti n od načrtov.

In potem ste bili razočarani, žalostni, jezni, morda ste se na vse mile viže razjokali ... in nato šli v obsojanje sebe ... zakaj nisem naredila tega, zakaj nisem naredil tega, pa kaj je narobe z menoj, pa zakaj nisem šel do nje, pa tega nikoli ne bom razumel, kaj se dogaja, ali sem res najbolj neumna ženska/moški na tem svetu, vsem je to jasno, samo meni ni in podobno.

 
Vam je kaj znano? :)
 
No, meni se je zgodilo ne dolgo nazaj. 
 
Moje osebno mnenje je, da je vsaka situacija za nekaj dobra in da se lahko iz vsake stvari nekaj naučimo, zato sem pogledala, kaj lahko iz te situacije odnesem, da se mi podobne stvari ne bodo več dogajale.
 
Prvič: pričakovanja, pričakovanja, pričakovanja
 
Pričakovanja pomenijo, da želimo nadzorovati situacijo, da želimo nadzorovati, kako se bo razpletla. In pozabimo, da "KAKO" ni naša domena. To je domena vesolja.
 
Naša domena je samo "KAJ".
 
Nikoli ničesar od nikogar ne pričakujte. Ko pričakujemo stvari od ljudi, tega običajno ne želijo narediti. Ko vam bo uspelo biti brez pričakovanj, boste dejansko presenečeni, ko bodo ljudje naredili, kar so rekli, da bodo naredili. 
 
Namesto pričakovanj se raje vprašajte:"Zanima me, kako se bodo tukaj stvari razpletle?"
 
Ko smo v tem vprašanju, se običajno stvari razpletejo veliko bolje kot smo mislili. 
 
Zapomnite si:
 
Vprašanje nam daje moč. Z vprašanjem se odpiramo vsem neskončnim možnostim, ki jih ima vesolje za nas. Z vprašanjem gremo izven omejitev svojega uma in domišljije.
 
Odgovor, zaključek, sodba, izračun - vse to nam moč jemlje. Takoj, ko si nekaj odgovorimo, zaključimo, sodimo ali izračunamo, v našo resničnost ne more priti nič drugega, kar smo si odgovorili, zaključili, izračunali in sodili. 
 
No, toliko o nadzoru in kontroli - ko želimo nadzirati vse, kako se bo razpletlo. Odločimo se za eno izmed možnosti, in potem, ko se ne zgodi ... Medtem pa neskončno vesolje čaka, da se bomo odprli vsem neskončnim možnostim, ki jih ima za nas in na katere bi se lahko ta stvar razpletla. 
 
In stvari se mnogokrat ne prikažejo tako, kot smo mislili, da se bodo. Ampak popolnoma drugače. Pa vendar imajo v sebi esenco tistega, po čemer smo spraševali.
 
Drugi nauk te basni, zaradi katerega jo danes tudi pišem:
 
Spoznala sem, kako na določenih področjih še vedno nisem v dopuščanju sebe. Zakaj nisem naredila to, zakaj ne to, zakaj sem naredila to in bla, bla, bla bla.
 
Številni udeleženci Access bars delavnic takoj na začetku delavnice izvejo, kaj je dopuščanje.
 
Dopuščanje je, ko je vse samo zanimiv pogled. 
Vse, karkoli kdo reče, naredi, razmišlja, je samo zanimiv pogled. 
 
Ko se ne pridružujemo, ko se ne strinjamo, ko ne reagiramo in ko se ne upiramo - dopuščamo. Nič ni prav, nič ni narobe. S tem orodjem se povezujemo z enostjo, kjer vse samo je, brez sojenja kogarkoli in brez sojenja sebe.
 
In se učimo biti v dopuščanju ljudi. 
 
Ampak, kako bomo v dopuščanju drugih, če najprej nismo v dopuščanju sebe? Da smo naredili, kar smo naredili, da smo izbrali, kar smo izbrali, da nismo izbrali, da smo odkorakali stran, brez, da bi naredili tisto, kar smo želeli...
 
Kaj če bi bil tudi vse to samo zanimiv pogled?
 
Vsaka misel, razmišljanje, sodba, ki jo imamo o sebi? Le zanimiv pogled.
 
Ko smo v dopuščanju sebe, se ne zatikamo več na zgoraj naštetem, ja - preprosto dopustimo, da smo to naredili, da smo se obnašali, kot smo se obnašali, da smo odreagirali ali nismo, da smo bili, tako kot smo bili... in gremo naprej z življenjem.
 
Kot je rekla nekoč Maya Angelou:
 
Takrat sem naredila kakor sem vedela. Ko sem znala narediti bolje, sem to naredila bolje.
 
 
Vidite, vsaka situacija je lahko neverjetno darilo, če gledate nanjo kot: "Ok, kaj je prav tukaj pa tega ne dojemam?"
 
Zame je bila to zagotovo še ena lekcija o opuščanju pričakovanj in kontrole v odnosih in pa ultimativna lekcija o dopuščanju sebe. In zanimivo, da sem se prej že nekajkrat vprašala, kje lahko nadgradim še ljubezen do sebe, skrb zase. Vesolje mi je to pokazalo na čisto svojstven način. Ja, če drugače ne vidiš, pa malo bolj močno dostavi :)
 
Dopuščanje je ultimativna skrb. Dopuščanje sebe in drugih. Da izbiramo, kar izbiramo, da izbirajo, kar izbirajo.  
 
Kje pa bi vi lahko bili bolj v dopuščanju sebe? Kje se že vedno sodite, obtožujete?
 
Kaj če bi bil to le še en zanimiv pogled? Na vas same?
 
Ste čudoviti in mogočni. Poglejte skozi moje oči ...
 
**********
Barbara Mali opolnomoča ljudi pri zavestnem ustvarjanju življenja na novih, kvalitetnejših nivojih in vstopanju v resnični potencial, ki ga imajo. Je avtorica e-knjig Zakon privlačnosti za vsak dan (naložite brezplačno s klikom na povezavo) in  Kdaj boste začeli ljubiti SEBE? Je zdaj pravi čas?, trenerka zavestnega ustvarjanja ter certificirana facilitatorka Access Consciousness®.
 
 

Objavi nov komentar

eNovice & članki

Knjiga

S prijavo na e-novice/članke prejmete vaš izvod e-knjige

"Zakon privlačnosti za
vsak dan:
Koraki do uspešnega zavestnega ustvarjanja"

Koledar dogodkov

P T S Č P S N
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30