Uresniči svoje sanje

Igrivo. Lahkotno. Zavestno.

Trenutno vem le, česa ne želim!

7 Okt 2013

Vsak izmed nas se včasih znajde v situaciji, ko enostavno ne ve, kaj želi. Ve le, da ne želi tega, kar trenutno ima, situacije, v kateri trenutno je. 

Kljub temu, da pri zavestnem ustvarjanju in uporabi principov zakona privlačnosti poudarjamo, da je potrebno opredeliti, kaj želimo, če želimo to tudi dobiti, vedno nismo v situaciji, da bi to vedeli.
 
Če smo bili vedno v odnosih, ki niso funkcionirali, kjer smo morali "odrezati" dele sebe, da smo se stlačili v kalup nekoga drugega, če je vse, kar smo spoznali preko naših staršev  - odnosi, ki nam niso bili všeč, če se smo se celo življenje soočali s pomanjkanjem česarkoli, če smo bili celo življenje priča, da je treba v službi trpeti, se pokoravati, tiho požirati vso gnojnico, ki se je zlivala na nas... morda resnično poznamo le to.
 
Pa vendar, je to, da vemo in spoznamo česa ne želimo, začetna točka. Točka, na kateri lahko korak za korakom začnemo opredeljevati to, kar želimo.
 
Brez, da bi najprej spoznali kontrast, ne bi nikoli mogli opredeliti, kaj želimo.
 
Kako, na kakšen način lahko opredelimo, kaj bi bilo približno tisto, kar bi želeli - če sami nismo nikoli izkusili česa drugačnega  kot to, kar trenutno imamo: 
 
1. Opazujmo druge ljudi, kaj imajo takšnega, kar bi želeli imeti sami. Če imajo drugi, imamo lahko tudi mi. Živimo v svetu obilja. Vse, kar si lahko zamislimo in še več, lahko imamo. Vedno obstaja pot do tega.
 
2. Morda na katerem drugem področju življenja funkcioniramo popolnoma drugače, kot na tem, kjer vemo samo, česa ne želimo. Kaj če bi tudi na tem področju funkcionirali podobno kot na tistem, kjer nimamo "izzivov"? Poglejmo, kako delujemo na področjih, za katere se nam zdi, da so v redu ali da smo na njih celo zelo uspešni. Kaj iz tega področja lahko prenesemo na prvo področje? Lahkotnost? Veselje? Radost? Sprejemanje? Kaj drugega?
 
3. Naredimo nove izbire: nova služba, nov partner, morda najamemo nekoga, ki nam lahko pomaga opredeliti, kaj dejansko želimo. Ni rečeno, da bomo do idealnega stanja, takšnega, ki nam bo popolnoma všeč, prišli takoj. Več izbir kot bomo naredili, bolj se bomo zavedali, kaj želimo. Vsaka izbira nam bo prinesla enega ali več delčkov, ki nam bodo všeč in mogoče še kakšnega, ki nam ne bo.. pa vendar bomo že na boljši poti do jasnosti, kaj je dejansko tisto, kar želimo.
 
Zamenjati moramo nekaj služb, da ugotovimo, da služba ni za nas, da si raje sami razporejamo svoj čas in da smo radi sami svoj šef, da opredelimo, kakšno službo resnično želimo, kakšno življenje pravzaprav želimo živeti. Nekaj časa voditi in razvijati posel, da ugotovimo, kateri deli posla so nam všeč in katere bomo delegirali drugim. Zamenjati nekaj partnerjev, da lahko ugotovimo, kaj je dejansko tisto, kar nam ustreza v zvezi, če zveza sploh je nekaj, kar želimo v svojem življenju.  Zamenjati nekaj avtomobilov, da dejansko ugotovimo, kateri je tisti pravi za nas in kakšne lastnosti vse mora imeti. Zamenjati nekaj bivalnih prostorov, nekaj mest, obiskati nekaj držav, spoznati nekaj več ljudi, se udeležiti različnih delavnic, uporabiti različne tehnike, da ugotovimo, katera je resnično tista, ki nam leži in pomaga...
 
Edino, kar nam ne bo koristilo, je, da se osredotočamo na to, česa ne želimo, saj s tem ustvarjamo le še več enakega.
 
Sprejmimo, da situacija je, kakršna pač je, nato pa dvignimo glavo in poglejmo naokoli, kaj je še mogoče. 
 
Pomembno je, da gremo naprej, da naredimo novo izbiro, pa čeprav ne vemo točno ali je to prav tisto, kar želimo.
 
Le izbira nam daje zavedanje. Le z novimi izbirami boste lahko opredelili, kaj je tisto, kar dejansko želite...
 
Samo izberite...
 
************
 

Objavi nov komentar

eNovice & članki

Knjiga

S prijavo na e-novice/članke prejmete vaš izvod e-knjige

"Zakon privlačnosti za
vsak dan:
Koraki do uspešnega zavestnega ustvarjanja"

Koledar dogodkov

P T S Č P S N
 
 
 
 
 
1
 
 
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31