Uresniči svoje sanje

Igrivo. Lahkotno. Zavestno.

Vas zanima, kako omiliti vpliv ubijalcev sanj?

31 Jan 2019
Saj veste, gotovo poznate ali imate vsaj eno takšno osebo v svoji bližini. Osebo, ki vam bo ne glede na vse, ne glede na to, kaj rečete, kaj naredite - skušala ubiti vaše sanje.
 
Ne glede na to, koliko ste že dosegli, ne glede na to, da ste uresničili že pravzaprav vse, kar ste kadarkoli rekli, da boste, ta oseba še vedno najde način, da ubije vašega sanjalskega duha.
 
In tudi, ko boste imeli na banki miljon evrov, bo še vedno našla način in bo skušala spodbiti to, kar ste in/ali to, kar počnete.
 
Vem. Po vseh teh letih jih imam še vedno v svojem življenju. 
 
In za vse tiste, ki jih tudi imate, je tukaj nekaj nasvetov, kako ravnati z njimi.
 
 
1. Ignorirajte jih.
Namesto, da se z njimi prerekate, borite, se odzivate na njihove poglede, si recite raje (v glavi, za sebe): "Pripoveduje svojo zgodbo, s katero opravičuje svoje izbire." Ko vas obsoja, tepta vaše sanje, govori o sebi, ne o vas. Opravičuje svoje omejeno, malo življenje. Pritisnite na gumb "IGNORE".
 
2. Uporabite jih v svoj prid.
Jezo, ki se vam vzbuja pri tem, kar govorijo, uporabite kot gorivo, da dejansko ustvarite tisto, kar skušajo zatreti. To sem sama naredila ne vem kolikokrat. Hm, mogoče bi se tem ubijalcem sanj morala pravzaprav zahvaliti. Ker so me podžigali, ker sem se zaradi njihovih besed še bolj predala svojim sanjam.
 
3. Z njimi NE delite svojih sanj.
Morda se lahko kaj naučite iz mojih napak? Ko sem nad čim navdušena, bi o tem rada povedala vsem. Kričala s streh. Povedala še posebej tistim, ki so najbližje. Ne počnite tega! Ker vas lahko ti najbolje "ubijejo".
 
Bolj pametno, da sanje delite le s tistimi, ki vas bodo podprli, ki bodo delili vaše navdušenje in če ne drugega, vas vsaj ne bodo obsojali in vam govorili "kako ne morete".
 
In še enkrat, četudi menimo, da bi morali biti takšni - velikokrat naši najbližji NISO takšni. Ne podpirajo naših sanj. Zato zaprite usta in kimajte in se pogovarjajte o vremenu in politiki in kako je "sosedu crknila krava". Seveda v sebi ne nasedite tej zgodbi. Zakaj bi trošili svojo energijo z ljudmi, ki niso zmožni slišati niti prejeti vaših sanj?
 
4. Prav imaš, jaz nimam prav.
To je eno od najbolj briljantnih orodij, o katerih govorimo na Temeljih. Ti ubijalci sanj običajno skušajo dokazati svoj prav. In če ste voljni v tistem trenutku iti s svoje "pozicije" in biti za trenutek videni kot da ste se zmotili, lahko imate v svojem življenju takšen nivo svobode, kot ga še niste imeli.
 
Samo recite: "Prav imaš, jaz nimam prav." in v trenutku bodo nehali dokazovati svoj prav, ker ste jim namreč potrdili njihovo "pravilnost". Uporaba tega orodja bo lahko za marsikoga kar izziv (saj tudi mi skušamo dokazati svoj prav), vendar ali želite imeti prav ali želite biti svobodni? Namesto porabljanja energije v konfliktu, jo raje uporabite za uresničevanje svojih zamisli in projektov.
 
5. Lažite.
Uh, že zgornje orodje je bilo "težko" - saj moramo biti pri tem, ko ga rečemo, iskreni - ker drugače ne bo delovalo. Zdaj pa naj se še lažem? :)
 
Težava je tem, da vsem drugim skušamo povedati resnico (ki jo potem uporabijo proti nam), samim sebi pa lažemo (o tem, kako nismo dovolj, da si ne zaslužimo, da ne moremo ipd.).
 
Namesto tega bodite raje iskreni sami s sabo - drugim pa se lažite. Moja najboljša laž eni od ubijalk mojih sanj, ko me vpraša, kaj je novega: "Nič." In zraven se v sebi smejim. Saj vsi tisti, ki me poznate in spremljate, veste, da se pri meni vedno nekaj novega ustvarja, kreira, spreminja ...
 
Ko rečem "nič", mi ni treba razlagati o tem, kaj sanjam, kakšne nove sanje imam zdaj, ko sem uresničila že vse prejšnje ... čeprav me včasih še zanese in se potem spet "tolčem po glavi"... 
 
 
Varujte svoje sanje. Verjemite vanje. Ne odpovejte se jim. Če so prišle k vam, ste vi tisti, ki imate vse potrebno, da jih uresničite.
 
Velike stvari ustvarjajo tisti, ki niso nasedli mnenju okolice, ampak so rekli: "Glej me!" in šli in bili in naredili vse, kar je bilo treba, da so uresničili svoje sanje.
 
Barbara
 
***********************************************
Barbara Mali z uporabo novih pristopov opolnomoča in svetuje ljudem pri zavestnem ustvarjanju življenja na novih, kvalitetnejših nivojih in vstopanju v resnični potencial, ki ga imajo. Je avtorica e-knjig Zakon privlačnosti za vsak dan (naložite brezplačno) in  Kdaj boste začeli ljubiti SEBE? Je zdaj pravi čas?, certificirana facilitatorka Access Consciousness in raziskovalka nevidnega za vsem vidnim. 

**************************************************

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavi nov komentar

eNovice & članki

Knjiga

S prijavo na e-novice/članke prejmete vaš izvod e-knjige

"Zakon privlačnosti za
vsak dan:
Koraki do uspešnega zavestnega ustvarjanja"

Koledar dogodkov

P T S Č P S N
 
1
 
2
 
3
 
 
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31