Uresniči svoje sanje

Igrivo. Lahkotno. Zavestno.

Zakaj se ta oseba vedno tako obnaša do mene?

16 Jan 2013

Pozdravljeni v letu 2013. Upam, da se je začelo tudi za vas tako dobro kot zame!

Danes je čas je za "Vprašanja in odgovore": 

"Kako se spopasti z osebo, ki se ves čas hvali... pomembna so samo njena dela... ona ve vse... ona je top... sama ob tem ne ostanem hladna in povem nazaj svoje mnenje, ....in reakcija te osebe: seveda dolg nos, trma..."
 
Najprej se moramo zavedati, da tako dolgo kot se bomo z nekom spopadali, borili proti tej osebi, bomo samo še utrjevali in ustvarjali več tega, kar je. Na kar se osredotočamo - raste in ostaja.
 
Tako, kot v vsakem trenutku ustvarjamo sami sebe, ustvarjamo tudi osebe okoli nas. Osebe okoli nas so odsev tega, kdor smo. V vsakem trenutku nam držijo ogledalo, v katerem se lahko ogledamo. 
 
Vzemimo svojo pritožbo kot darilo, iz katerega se lahko marsikaj naučimo. 
 
Dolg nos, užaljenost, trma... kje se mi sami tako obnašamo? Pojdimo vase in poglejmo.
 
"Ona ve vse.", "Ona je top." Kje se mi tako obnašamo? To je ponovno en vidik nas samih, ki ga na določen način ne sprejemamo, zato nas moti pri drugih. 
 
Če vzamemo vse naše pritožbe kot darilo in se vsakič, ko se pritožimo nad nekom, vprašamo: "Kje jaz to delam? Kje se jaz tako obnašam?", bomo prej ko slej prišli do uvidov, da se tudi mi sami na določenem področju našega življenja ali pa do določenih oseb v našem življenju obnašamo enako.
 
Ko bomo ta vidik nas samih ozavestili in ga sprejeli, nas bo nehal motiti pri drugih.
 
Naslednja stvar, ki povzroča, da se določene osebe obnašajo vedno na enak način,je, da takšno obnašanje PRIČAKUJEMO. Pričakujete trmo, užaljenost...zamujanje, nerganje, ignoranco ali kaj drugega? Ko boste pomislili na to osebo ali ko ste v ponovnem stiku z njo, opazujte, kakšen je tok vaših misli. Si rečete: "No, zdaj pa spet....?" Kako se naj oseba obnaša drugače, kot v skladu s tem, kar pričakujete? Kaj, če bi v ta odnos vstopili brez pričakovanj in sodb? Kaj bi bilo mogoče?
 
Za konec še ena misel, ki se mi je globoko vtisnila v spomin na enem izmed Landmark seminarjev v Londonu in na katero se spomnim vsakič, ko se nad kom pritožujem: 
Jaz ustvarjam kreacijo.
Ustvarjam tebe.
Ustvarjam tebe, ki ustvarjaš mene.
Ustvarjam tebe, ki ustvarjaš mene, ki ustvarjam tebe.
Vem, kdo si.
 
Vsi smo eno. Ko se začnemo tega vedno globlje zavedati, se ob vsaki naši pritožbi ponovno zazremo vase in ozavestimo, sprejmemo ali spremenimo tisti vidik sebe, ki nas moti, nam ni všeč ali pa je "pozabljen" (neozaveščen) z naše strani in tako še vedno vpliva na naše odnose z drugimi ljudmi. Ko tako korak za korakom začnemo sprejemati sebe, nas vedno manj moti, kako se drugi ljudje obnašajo. Kar ni nič čudnega, saj zakon privlačnosti pravi, da se enako privlači. 
 
Ko v polnosti začnemo sprejemati sebe, začnemo v polnosti sprejemati tudi druge in drugi nas. 
 
************

Barbara Mali je trenerka zavestnega ustvarjanja in avtorica e-knjige Zakon privlačnosti za vsak dan: Koraki do uspešnega zavestnega ustvarjanja (naložite jo brezplačno, s klikom na link)

 

Objavi nov komentar

eNovice & članki

Knjiga

S prijavo na e-novice/članke prejmete vaš izvod e-knjige

"Zakon privlačnosti za
vsak dan:
Koraki do uspešnega zavestnega ustvarjanja"

Koledar dogodkov

P T S Č P S N
 
 
1
 
2
 
3
 
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31